اخبار و مقالات | اخبار، مقالات و اطلاعیه ها
کد مطلب : 913  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 100   |   تاریخ درج: چهارشنبه, آبان 09, 1403   |   ساعت: 12:00 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: اتحادیه فرش دستباف تبریز

 

هشتمین نشست مجمع تشکل های فرش دستباف تبریز



باسمه تعالی 
هشتمین نشست مجمع تشکل های فرش دستباف ایران در شرایطی برگزار می شود که دولت و مجلس هر دو‌ دوره جدیدی را آغاز کرده اند اما سرنوشت متولی دولتی فرش دستباف همچنان مبهم و نامشخص است و بی مهری و بی توجهی دولت سیزدهم به فرش که سبب شد صادرات این نماد ملی و فرهنگی کشور تا پایین تر حد در پنجاه سال گذشته تنزل کند، همچنان جبران نشده است. 
مرکز ملی فرش ایران که از سطح معاونت وزیر در دولت قبل با دفتر صنایع ورزشی و خلاق ادغام و به ذیل مجموعه معاونت صنایع عمومی تبعید شد، در‌ چارت جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اگرچه مستقل شده اما به زیر مجموعه معاونت توسعه بازرگانی که وظیفه بازرگانی داخلی را برعهده دارد منتقل شده که خلاف مصوبه شورای عالی اداری در سال ۱۳۸۲ است و‌ از آنجا که متولی با این جایگاه نازل پاسخگوی نیازها و رافع مشکلات خانواده بزرگ فرش دستباف ایران نیست، مورد قبول بخش خصوصی هم نخواهد بود. 
خواسته مجمع تشکل های فرش دستباف ایران در این خصوص تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی ایران ذیل مجموعه ریاست جمهوری است که پیشتر در نشست های متعدد این مجمع اعلام شده است. 
نمایشگاه فرش دستباف تهران در سی دوره گذشته از اول تا هفتم شهریور ماه برگزار می شد اما تاریخ برگزاری نمایشگاه سی و یکم بدون هماهنگی با بخش خصوصی تغییر کرد و از هفت روز به چهار روز کاهش یافت. همچنین هزینه دریافتی از غرفه گذاران نیز با افزایش بیش از ۲۸۰٪ مواجه بوده در حالی که کیفیت خدمات نیز افزایش نخواهد یافت. 
ساعت برگزاری نمایشگاه ( ۸ الی ۱۵ ) نیز در خصوص نمایشگاه های با مخاطب عام همچون فرش دستباف به معنای ریزش شدید مخاطب و فقدان کارایی رویداد است. 
اقدامات جدید انجام شده در خصوص تخفیف ۲۰٪ در هزینه اجاره غرفه، افزایش روزهای برگزاری نمایشگاه تا ۵ روز و ساعت برگزاری تا ۱۸ نیز اقدامات دیرهنگامی است که انگیزه لازم برای مشارکت در این رویداد را فراهم نمی کند لذا مجمع تشکل های فرش دستباف ایران ضمن اعتراض به رویه سیاستگذاری، تصمیم گیری و مدیریتی در این خصوص، خواستار مشارکت حداکثری بخش خصوصی در همه فرایندها، بازگشت نمایشگاه به زمان هفت روزه خود، تعدیل در قیمت برگزاری و افزایش کیفیت ارائه خدمات و افزایش ساعت برگزاری تا ۱۹ در سال آینده است.
الزام اخذ شناسنامه و الزام درج شناسه کالا برای فرش دستباف نیز از تصمیمات چالش برانگیز در این حوزه است. تفاوت ماهیت و تنوع دستبافته ها با سایر کالاها و پیچیدگی این حوزه سبب می شود که زنجیره تأمین، تولید و توزیع فرش دستباف با اخلال مواجه شده که نتیجه آن جز کاهش صادرات و از دست رفتن فزاینده اشتغال این حوزه نخواهد بود لذا مجمع تشکل های فرش دستباف ایران با الزام آور بودن این نوع بخشنامه ها به جد مخالف است و آن را خلاف مصالح کشور می داند.

 

 

 

Share نسخه مخصوص چاپ

نظرات (0)

 


نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات


 
 
 
ثبت نام فراموشی کلمه عبور؟